Minden HA kampány mögött áll egy profi sminkes

Csalava Eszter sikeres Makeup Artist évek óta dolgozik Hodlik Annával. A kapcsolatukról kérdeztük.


Sikeres Makeup Artist a HA márka oldalán – Interjú Csalava Eszter sminkművésszel

Csalava Eszter feltörekvő, sikeres Makeup Artist, akinek munkái számos külföldi és magyar divatlapban megjelentek már. Sminkművészetére a finom elegancia és a lágy vonalvezetés jellemző, így fúziója a HA márkával nem a véletlen műve.

„Amikor megismertem Esztit, az első benyomásom az volt, hogy rendkívül közvetlen személyiség, aki azonnal képes jó légkört teremteni egy-egy fotózáshoz” – mondja róla Hodlik Anna, a HA márka tulajdonosa, tervezője. – „Két év ismeretség után bátran kijelenthetem, szerintem ez a sikere egyik titka: ő az a személy, akinek a társaságában könnyen feloldódhatunk. Pozitív kisugárzása magával ragadó, és ez az, ami miatt ma már az egyik legjobb barátnőm.” 


Csalava Eszter a HA kampányok sminkese

Eszter mindig arra törekszik, hogy folyamatosan fejlődjön, hogy egyre jobb legyen, tanuljon és gyakoroljon. Ennek köszönhetően rengeteg felkérést kap tervezőktől, dizájnerektől. De mi a sikere valódi titka? Miben rejlik az ereje? Erről kérdeztük.

„3 éve foglalkozom sminkeléssel, de már egészen kicsi koromtól kezdve az életem része volt az alkotás. Imádtam rajzolni, festeni. Nagyon érdekelt a ruhatervezés, -varrás, körömfestés, sminkelés és az ehhez hasonló csajos dolgok. Pont emiatt mondogatta mindig anyukám, hogy nekem valami ilyesmi területen kellene elhelyezkednem. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy azt az utat járhatom, amelyet mindig is szerettem volna. Noha nem vagyok több 10 éve a szakmában, de lelkes, motivált és örök elégedetlen vagyok – jó értelemben.”


Eszter a kezdetek óta együtt dolgozik Annával, és tőle kapta az első komolyabb felkérését is egy kampányfotózásra.

„Nagyon izgultam előtte, de könnyen megtaláltuk a közös hangot és szerencsére Annának is tetszett a munkám. Mostanra a munkakapcsolat inkább barátságba fordult át, ezért az együttműködésünk is ilyen: munkával egybekötött baráti találkozó. Fél szavakból értjük egymást, tudjuk, mit szeretne a másik, így gördülékenyen tudunk együtt dolgozni. Rengeteget viccelünk és nevetünk, de emellett komolyabb eszmecseréket is folytatunk. Kikérjük egymás véleményét, Anna pedig sokszor mutatja meg az új terveit, ahogyan bevon a márkájával kapcsolatos dolgokba is. Természetesen ez kölcsönös, és én is előszeretettel kérem ki a véleményét szakmai kérdésről, de akár a privát dolgaimról is.”

Eszter örök elégedetlen, folyamatosan pörög és ha tehetné, állandóan csak dolgozna.

„Bízom benne, hogy így el fogom érni a magam elé kitűzött céljaimat és a befektetett energia majd kifizetődik. Az más kérdés, hogy Anna időnként rám szól, hogy álljak is meg néha és próbáljak meg büszke lenni az eddig elért sikereimre” – nevet Eszter.


Ennyi sikeres kampány után lehet kedvencet választani?

Nehéz kedvenc kampányfotózást kiemelni, mert mindegyik egyedi és van benne valami izgalmas. Számomra a legemlékezetesebb, az a HEXA kollekció volt, mert amikor Anna – hónapokkal a fotózás előtt – felvázolta, hogy láncokat, vörös rúzst és dívás vonalat akar sminkben rögtön izgatott lettem. A végeredmény a vártnál is jobb lett és talán ott éreztem először azt, hogy fél szavakból is értjük mit akar a másik.”



„Illetve van még egy kollekció fotózás, ami a szívem csücske…ez pedig a tavalyi horvátországi 3 napos utunk, ahol megállás nélkül dolgoztunk, nagyon elfáradtunk, de szintén örök emlék marad. Ez volt az első külföldi fotózása a HA márkának így még nagyobb megtiszteltetés volt, hogy Anna felkért, hogy utazzak velük és sminkeljem én a kampányban szereplő 2 modellt. Hamarosan ismét útra kelünk, ennek kapcsán pedig nagyon izgalmas dolgok vannak készülőben amiről sajnos nem beszélhetek még, de már nagyon izgatott vagyok miatta!”


A siker titka – Így látja egy profi sminkes

„A munkámban maximalista vagyok, de Eszti rajtam is túl tesz – mondja Hodlik Anna. „Nála jobb sminkest elképzelni sem tudnék magam mellé. Kreatív, precíz és minden bolondságomra kapható! Örülök, hogy együtt lépkedhetünk a sikerhez vezető úton, bár két teljesen más szakmában, mégis egymást támogatva! „ 


Eszter sikernek él meg mindent, ami közelebb viszi a céljaihoz, igyekszik azonban nemcsak a végcélt látni, hanem élvezni az oda vezető utat is.

„Ez nagyon klisésen hangzik ugyan, de tényleg így van nálam. Sikeresnek érzem magam, amikor megvehetek egy új sminkterméket, hiszen megdolgoztam érte, és sikeresnek érzem magam egy nagy kampányfotózás után is. Az azonban, hogy helyt tudok állni, nem feltétlenül csak magamnak köszönhető. A családom és a legközelebbi barátaim rengeteget segítenek nekem lelkileg és fizikailag is. Nélkülük sem én, sem a vállalkozásom nem tudna így működni, ebben teljesen biztos vagyok. Rengeteg tervem van mind közel-, mind pedig hosszútávon, de nem szeretnék semmi konkrétat elárulni, mert elég babonás vagyok ilyen téren. Annyit viszont megoszthatok, hogy szeretnék sok továbbképzésen részt venni, fejleszteni magam mind szakmai, mind pedig személyes téren. Remélem, megtalálom a számításaimat és hamarosan nem csak álmokként és célokként beszélhetek ezekről a dolgokról.”


HA táskák mindenhol

Eszter amellett, hogy rengeteget dolgozik és minden HA kampányon ő sminkel, a hétköznapokban is szorosan kapcsolódik a márkához. Eszter ugyanis lelkes HA táskatulajdonos is.

„Úgy érzem, előnyből indulok, ugyanis mindig az elsők között látom az új fazonokat és elsőként stoppolhatom le azt, amelyik tetszik” – folytatja Eszter lelkesen. „A stílusom elég kevert, szeretem a laza darabokat, de elegáns szettekben is szívesen jelenek meg. Pont emiatt a legnagyobb kedvenc HA táskáim a körtáskák és az övtáskák. Egy rohangálós hétköznapon is tökéletesen kiszolgálnak, mert minden elfér bennük, pedig én aztán tényleg az a lány vagyok, aki elviszi a fél házat is magával. Ráadásul ha valamilyen eseményre megyek, akkor a HA-táskák szintén tökéletesek, hiszen az elegáns ruhákhoz is passzolnak.


MI is lehetne ennél jobb végszó? Talán csak maguk a HA termékek. Ha te is vágysz egy kis izgalomra, nézd meg a HA legújabb kollekcióit és Eszter munkáit. Eszter oldalát ITT találod, a HA táskák rendelésének menetéről pedig ITT olvashatsz részletesen. Ha személyesen is meg szeretnéd nézni a kollekciók mintadarabjait, Pesten a Salon 19 bemutatóteremben, illetve Veszprémben az Üvegcsében van rá lehetőséged.